Metsasemu mängu tulemused teada 14.02

9. veebruaril lõppenud, RMK ja AS Regio korraldatud õpilaste talvise matkamängu "Metsasemu" tulemused on teada ja auhinnad välja loositud. Kokku osales mängus 70 klassi. Neist 14 kooli klassid osalesid juba teist aastat.

Klassid liikusid RMK loodusradadel, lahendasid vastavalt vanuserühmale ja valitud loodusrajale erinevaid üleandeid ning leidsid vastuseid esitatud küsimustele. Kõikidele küsimustele õigesti vastanute vahel loositi välja 12 loodusõppeprogrammi RMK looduskeskustes koos bussisõidu kompensatsiooniga. Auhinnatud klasside õpetajad saavad  Regio atlase ja reisijuhi. Lisaks saadetakse kõigile mängus osalejatele väike RMK meene.

„Mänguga tahtsime julgustada klasse metsas ka omal käel liikuma ning teadvustada,  et metsa tasub tulla iga aastaajal - ka talvel, kui metsas on vaikne ja erinevate metsaelanike toimetamised on pareminigi märgatavad”, ütles RMK puhkemajanduse osakonna projektijuht Anu Almik.

Auhinnatud klassid nooremas vanuserühmas (1.-6. klass):

Valjala Põhikooli 4. klass (õpetaja Ulvi Peeters); Jäneda Põhikooli 2. klass (õpetaja Eha Kaukvere); Osula Põhikooli 5. klass (õpetaja Marianne Kanep); Ruusa Põhikooli 4. klass (õpetaja Ive Kaarna); Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 2.a klass (õpetaja Eve Sinijärv); Metsküla Algkooli 6. klass (õpetaja Pille Kaisel); Konguta Kooli 1. klass (õpetaja Mari-Liis Lillemaa); Puhja Gümnaasiumi 3. klass (õpetaja Külli Korol); Metsküla Algkooli 2. klass (õpetaja Marje Loide).

Vanemas vanuserühmas (7.-12. klass):

Kuusalu Keskkooli 7.b klass (õpetaja Eve Sarap); Tallinna I Internaatkooli 9.k klass (õpetaja Heidi Sild); Sadala Põhikooli 7. klass (õpetaja Mare Nooremäe).

Õigete vastuste ja kõigi tulemustega saab tutvuda aadressil http://metsasemu.rmk.ee

RMK majandada on 38% Eesti metsadest. RMK ülesannete hulka kuuluvad teiste seas ka metsapuhkuse korraldamine ning loodusharidusliku teabe jagamine. Metsasemu mäng on osa RMK õpilastele suunatud metsateadlikkuse edendamise kavast, selle eesmärk oli kutsuda üldhariduskoolide klasse omal käel talvisesse metsa liikuma ja õppima.


Lisainfo:

Anu Almik
RMK puhkemajanduse osakonna projektijuht
676 7390