Taevaskojas alustas huvireise jõelaev Lonny 28.07

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ristis reedel Põlvamaal Taevaskojas jõelaeva Lonny, mis alates laupäevast teeb Saesaare paisjärvel Ahja jõe ürgoru maastikku tutvustavaid huvireise.

Huvireisid jõelaevaga Lonny pakuvad uue võimaluse Ahja jõe ürgoru kauni maastikuga tutvumiseks. Peale vetemängu, põliste metsade ja linnuharulduste näeb laevaretkel põnevaid erivärvilisi liivakivipaljandeid. Kuue kilomeetri pikkune huvireis Saesaare paisjärvel kestab tund aega.

Lonny alustab huvireise laupäeval, 29. juulil, laev väljub kella 10 kuni 20 igal täistunnil ning sõidab kuni 1. septembrini. Laevale mahub kuni 50 inimest (sh. 25 istekohta varikatuse all), pileti hind on 50 krooni, kuni 16-aastastele 30 krooni. Laevale pääseb ka ratastooliga, ettetellimisel on laeval võimalik korraldada üritusi.

Huvireise Lonnyga korraldab RMK Võru-Viljandi puhkemajandusregioon, laeva omanik on OÜ Vee Matkad. Kahele pontoonile toetuv katamaraan Lonny on verivärske - valminud Tallinnas aastal 2000 ja olnud järvel vaid nädalapäevad. Laev on ehitatud just Saesaare paisjärvel sõitmiseks, spetsiaalne loodussõbralik päramootor (15 HJ) ei kahjusta veekogu ega liivakivipaljandeid.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus.

Täiendav info:

Olavi Paide
avalike suhete juht
Tel: (0) 628 1551
olavi@riigimets.ee