RMK avas looduses liikujale 13 teabepunkti 15.05

Alates tänasest on looduses liikujale üle Eesti avatud 13 teabepunkti, kust saab asja- ja ajakohast individuaalset nõu, samuti trükiseid loodusradade ning puhke- ja loodusobjektide kohta riigimetsas. RMK teabepunktid on avatud 15. maist 15. septembrini igal nädalapäeval kella 10-18.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) teabepunktid asuvad enamasti looduskeskustega samas majas ning külastajatel on võimalik sealsete väljapanekute ja teabekogudega tutvuda. Lisaks saab RMK teabepunktist tarvilikku teavet kohalike huviväärsuste või piirkonna sündmuste kohta, samuti saab teabepunktidest kaasa osta RMK sümboolikaga meeneid (särke, mütse, märke jms).

Teabepunktid on avatud juba kuuendat aastat järjest, täpsed kontaktandmed leiate aadressilt www.rmk.ee/teabepunktid

RMK riigimetsa rajanud 720 km liikumisradasid, 42 telkimisala ja 499 lõkke tegemise kohta. Peatuda saab 24 metsamajas või metsaonnis. RMK pakub loodushariduslikku tegevust 12 looduskeskuses ja Sagadi looduskoolis. Alates sellest suvest kuulub RMK alla ka Elistvere loomapark. 2007. aastal külastati riigimetsa looduspuhkuse eesmärgil 820 000 korral ning aasta-aastalt on see arv tõusnud.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab ligi 40% Eesti metsadest.

Lisainfo:
Marge Rammo
RMK puhkemajanduse osakonna juhataja
Telefon 676 7530, 513 7035
e-post marge.rammo@rmk.ee
www.rmk.ee/metsapuhkus