Teade Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala metsatööde kava valmimisest ja kinnitamisest
18.oktoober 2022

Täname osalemast Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsa majandamise kava aastateks 2023-2032 koostamisel. 

Riigimetsa Majandamise Keskus (edaspidi RMK) on valmis saanud Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsa majandamise kava aastateks 2023-2032, mille leiate RMK kodulehelt.

Kava koostamisel on vastavalt võimalustele arvestatud kava menetlemise käigus esitatud ettepanekutega ja kõigi 2022. aastal toimunud koosolekul kokku lepitud tingimustega.

RMK kodulehel on võimalik tutvuda 23.08.22 koosoleku memo ning kokkuvõtva tabeliga, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja RMK vastuseid ettepanekutele (kava projektile ettepanekuid ei laekunud).

Aliis Kevvai
RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010

****

Teade Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala metsatööde kava projekti valmimisest

20. september 2022

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsa metsatööde kava koostamiseks esitatud ettepanekute eest.

Kokkuvõttega, mis sisaldab esitatud ettepanekuid ja RMK poolseid vastuseid/selgitusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Arvestades 23.augusti kohtumise kokkuleppeid ja saabunud ettepanekuid oleme koostanud Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala riigimetsade majandamise kava projekti aastateks 2023–2032. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Ootame kohaliku kogukonna ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala metsatööde kava koostamisel, aadressile vandra@rmk.ee hiljemalt 11.oktoober 2022.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehelt (link).

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas

Aliis Kevvai
RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010

***

Kutse Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga ala metsatööde arutelule

 05.august 2022

Anname teada, et RMK jätkab Põhja-Pärnumaa vallas Tootsi ümbruse kõrgendatud avaliku huviga alal asuva riigimetsa pikaajalise metsatööde kava koostamist. Koostöös kohaliku omavalitsusega oleme hinnanud, et tegemist on metsadega, mida kohalik kogukond kasutab igapäevaste tegemiste ja vajaduste jaoks ning soovime oma plaanid teiega eelnevalt läbi rääkida.

Koostasime selle ala piires olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Juhime tähelepanu, et tegemist ei ole konkreetse metsatööde plaaniga, vaid metsaala üldise kirjeldusega. Tootsi kõrgendatud avaliku huviga ala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel.

Kutsume kohalikku kogukonda kohtumisele, et arutada üheskoos täpsemalt, millised oleks võimalused metsatööde kõiki osapooli rahuldavaks korraldamiseks neil aladel.

Kohtume aruteluks Tootsi-Piistaoja ja Külatee tee ristis (vt skeem või link) 23.08.2022 kell 17:00

Ootame kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Tootsi kõrgendatud avaliku huviga ala metsatööde plaanimisel aadressile vandra@rmk.ee hiljemalt 30.08.2022.

Täiendavalt selgitame, et eelmisel aastal koostatud metsa majandamise kava tühistasime tulenevalt kohaliku omavalitsuse üldplaneeringu koostamise raames muutunud (suurendatud) kõrgendatud avaliku huviga piiridest. Raied, mis olid planeeritud aastaks 2022 jäid teostamata.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Aliis Kevvai

RMK Vändra metsaülem
vandra@rmk.ee
5303 1010