Teade Rannapungerja ümbruse riigimetsa pikaajalise majandamiskava arutelu ajutisest peatamisest

16.03.2022

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Rannapungerja ümbruse riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimiseks arutelul osalemise ja RMK-le saadetud ettepanekute eest. Oleme analüüsinud saabunud ettepanekuid ja otsustanud Rannapungerja ümbruse riigimetsa majandamiskava aastateks 2022-2032 koostamise panna pausile, kuni on üle vaadatud Rannapungerja KAH-ala paiknemine ja piirid.

Rannapungerja ümbruse riigimetsa majandamise kava projekti valmimisest teavitame kohalikku omavalitsust, saadame e-kirjad aruteludel osalenutele ja lisame teavituse RMK kodulehel.


Koidu Simson
RMK Alutaguse metsaülem
alutaguse@rmk.ee
504 0082

***

Kutse Rannapungerja  metsatööde arutelule

2. veebruar 2022

Anname teada, et RMK alustab Jõgevamaal Raadna küla lähistel Valga-Tartu-Jõhvi mnt ja Peipsi järve vahelisel alal asuva riigimetsa pikaajalise metsatööde kava koostamist. Oleme hinnanud, et tegemist on metsadega, mida kohalik kogukond kasutab igapäevaste tegemiste ja vajaduste jaoks ning soovime oma plaanid teiega eelnevalt läbi rääkida.

Koostasime selle ala piires olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Juhime tähelepanu, et tegemist ei ole konkreetse metsatööde plaaniga, vaid metsaala üldise kirjeldusega. Rannapungerja metsaala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel.

Kutsume kohalikku kogukonda kohtumisele, et arutada üheskoos täpsemalt, millised oleks võimalused metsatööde kõiki osapooli rahuldavaks korraldamiseks neil aladel. Arutame, kuidas viia vajalikke töid läbi selliselt, et need metsad rahuldaks ka kaugemas tulevikus kõiki vajadusi – kasvataksid väärtuslikku puitu, seal oleks hea jalutada ja puhata, neis olevad loodus- ja pärandkultuuri väärtused oleks säilinud. Kohtume aruteluks Mustvee Kultuurikeskuses 17. veebruaril 2022 kell 15.00.

Ootame kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Rannapungerja metsatööde plaanimisel, aadressile alutaguse@rmk.ee 23. veebruariks 2022.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, neil, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Koidu Simson
RMK Alutaguse metsaülem
alutaguse@rmk.ee
504 0082