Raie maailmameistrivõistlused võitis Eesti võistkond 22.08

16.-19. augustini Otepääl toimunud raie maailmameistrivõistlused võitis Eesti võistkond koosseisus Taavi Ehrpais, Anto Laas ja Andres Olesk. Teisele kohale jäi Itaalia ja kolmandale Saksamaa võistkond.

Individuaalses arvestuses läks maailmameistri tiitel Johann Rafflile Itaaliast. Eestlane Andres Olesk oli teine, kolmandale kohale tuli Saksamaa esindaja Wolfgang Heidemann. Taavi Ehrpais oli individuaalarvestuses 7. ja Anto Laas 10. kohal.

Juunioride klassis oli parim Patrick Walser Liechtensteinist. Teine oli eestlane Mik Hansen, kolmas Michael Stein Saksamaalt.

Senine maailmameister Ilja Shevtsov (Venemaa) jäi individuaalarvestuses 39. kohale.

Kokku võistles Otepääl 106 võistlejat 27 riigist. Maailmameister selgitati viie ala kokkuvõttena. Võisteldi viiel alal: puu langetamises, saeketi vahetuses aja peale, kombineeritud järkamises, räpsussaagimises ja puu laasimises.

Raie maailmameistrivõistlusi korraldatakse alates 1970. aastast. Eestis toimusid need esmakordselt. Tänavu toimusid need esimest korda Rahvusvahelise Raievõistluste Assotsiatsiooni (IALC) egiidi all. Eesti poolt korraldasid võistlusi Eesti Metsaselts, OÜ Husqvarna Eesti, AS Stora Enso Mets ja peakorraldajana RMK.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja  efektiivne majandamine: metsa uuen­damine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning tagab igaüheõigusega seotud metsakasutuse. RMK hallata on ca 40% Eesti metsamaadest.


Lisainfo: http://www.wlcestonia.com 

Ulvar Kaubi,
27. Raie MM korralduskomitee esimees,
RMK metsamajanduse turundusjuht
676 7042
ulvar.kaubi@rmk.ee

Marko Kadanik,
27. Raie MM pressitöö koordinaator,
RMK meediasuhete juht
503 1633
marko.kadanik@rmk.ee