Reedel kogunevad loodusfotograafid VIII «Vereta Jahile» 19.05

20. mail kogunevad Kabala jahilossis Järvamaal loodusfotograafid, et pidada maha juba kaheksandat aastat korraldatav loomafotovõistlus “Vereta jaht”. Tänavu toimub see Suure-Jaani jahipiirkonnas. Loomafotovõistluse käigus abistavad ja juhendavad looduspiltnikke RMK professionaalsed jäägrid.

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Eesti Loodus muuseumi eestvedamisel reedest pühapäevani peetava loomafotovõistluse käigus pildistavad parimad Eesti loodusfotograafid loomi, linde ja putukaid. Erilise hoolega otsitakse tänavuse võistluse jahilindu metsist. Haruldase liigina on metsis Eestis kaitse all.

“Metsis sai vapilinnuks valitud seetõttu, et Suure-Jaani jahipiirkond on üks väheseid paiku Eestis, kus teda veel kohata võib. Seal peaks olema ka välistatud see, mis juhtus möödunudaastase vapilooma ilvesega – teda ei saanud pildile ükski osaleja,” kommenteeris tänavuse vapilooma valikut ettevõtmise üks peakorraldajaid, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt.

Kokku koguneb tänavu jahile 25 piltnikku. Teiste seas on näiteks ekssiseminister Margus Leivo, Shoti klubi president ja Elke Auto üks omanikke Peeter Kangur, loodusetundja Hendrik Relve, Eesti Ekspressi fotograaf Ingmar Muusikus ja mitmeid teisi meediafotograafe ning foto- või jahiharrastuse poolest tuntud inimesi.

Esimest korda lubatakse tänavu võistlema ka  digifotokaamerad. “Võib arvata, et nendel ongi põhirõhk, tavalise kaameraga tuleb ehk vaid paar-kolm osalejat,” arvab korraldaja Tiit Hunt.

Kolme päeva jooksul pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kümme parimat, nende seast selekteerib žürii omakorda välja 50 huvitavamat fotot, millega on kõigil huvilistel võimalik suve jooksul tutvuda. 2005. aasta “Vereta jahi” võidutöö kuulutatakse välja sügisel.

Loomafotovõistlust “Vereta jaht” korraldatakse alates 1997. aastast. Varasematel aastatel on jahiloomaks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu ja ilves.

Lisainfo:

Sisulised küsimused, kommentaarid - Tiit Hunt, Eesti Loodusmuuseumi peazooloog; telefon 506 7488

Abi korraldusalase ja muu info leidmisel – Marko Kadanik, RMK meediasuhete juht; telefonid 628 1595; 503 1633