Metskonnahoone arhitektuurivõistluse parimad selgunud 17.12

RMK Triigi metskonnahoone arhitektuurivõistluse parimateks valis žürii tööd märgusõnadega "TEEKAA", "Sajajalgne", "EVI" ja "Seitse kitsetalle".

"Võistlusele saadeti 23 võistlustööd, mis on väga hea tulemus," ütles arhitekt Emil Urbel.  "Tööde üldine tase oli hea ja võistlus täitis oma eesmärki - leiti kõige paremini metskonna vajadustele vastav kontorihoone ideekavand ning ka mitmeid teisi põnevaid lahendusi, mida tulevikus võiks rakendada."

Vastavalt konkursi tingimustele avatakse parimate tööde nimeümbrikud reedel, 20. detsembril kell 11, samas selgub ka võitja. Üritus toimub RMK esimese korruse saalis aadressil Viljandi mnt 18b, Tallinn.

Võistluse preemiafond jaguneb järgmiselt: esimene koht 50 000 krooni, teine koht 30 000 krooni, kolmas koht 20 000 krooni ning ergutuspreemia 15 000 krooni. Võitjad selgitas välja komisjon, kuhu kuulusid Tavo Uuetalu ja Isak Piirsalu RMK-st ning arhitektid Andres Põime, Emil Urbel ja Peep Jänes EAL-ist.

Triigi metskonna hoone arhitektuurivõistlusele olid oodatud tööd, mille põhiliseks konstruktsiooni- ja viimistlusmaterjaliks oleks puit, mis väärtustavad puitu kui ehitus- ja viimistlusmaterjali ning milles leidub uudseid puidu kasutamise võimalusi. Võistluse korraldasid RMK, Eesti Arhitektide Liit (EAL) ja Eesti Metsatööstuse Liit (EMTL).

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus.

Lisainformatsioon:
Tavo Uuetalu, RMK metsamajanduse direktor
telefon (0) 628 1586, 050 45 069